Hoe je de beste mobiele telefoon koopt

Het kan lastig en verwarrend zijn om de beste mobiele telefoon voor jezelf te kiezen. Telefoon.nl biedt verschilende smartphones aan. Smartphones hebben zich een weg gebaand naar bijna elk levend moment van onze technologisch gevoede levens. Steeds meer mensen kopen smartphones en ook het aantal opties neemt toe. Het kiezen van een smartphone uit zo’n overweldigende lijst met opties kan verwarrend zijn. Lees verder om te weten te komen waar je op moet letten zodat je de beste smartphone voor je behoeften kan kiezen.

Prestaties smartphone: processor en RAM

Uw smartphone-processor, ook wel de chipset of de SoC genoemd, is het onderdeel dat verantwoordelijk is voor zo ongeveer alles dat op je smartphone functioneert. Het is in wezen het brein van het systeem, en de meeste van deze processors zijn ook uitgerust met AI-mogelijkheden die je smartphone in wezen zo ‘slim’ maken als het nu is.

Keuze van het besturingssysteem

Het komt neer op twee opties: Android of iOS. De keuze is eigenlijk ingewikkelder dan je je kunt voorstellen, aangezien beide besturingssystemen een flinke lijst met voor- en nadelen hebben. Als je iemand bent die graag aan je apparaat knutselt en het naar hartelust aanpast, ben je Team Android. Als je van een eenvoudig, krachtig besturingssysteem houdt dat constant software-updates krijgt en voor een langere periode wordt ondersteund, ben je Team iOS. Desalniettemin is Android ook bijna net zo krachtig, maar niet zo eenvoudig, hoewel de huidige Android-versie veel eenvoudiger te gebruiken is geworden. Weet dat iOS, als besturingssysteem, in sommige gevallen behoorlijk beperkend is. Je kunt bijvoorbeeld geen apps van internet sideloaden als ze niet beschikbaar zijn in de App Store, de modus voor gesplitst scherm is nog steeds geen ding op iPhones (alleen iPads) en je kunt geen launchers gebruiken om het uiterlijk van je telefoon volledig te veranderen. iOS wordt echter ook geleverd met een overvloed aan voordelen, zoals iMessage, FaceTime, regelmatige software-updates en de grootste van allemaal, minimale bloatware en geen adware.

Gerefereerde gebruikersinterface

Je moet er ook rekening mee houden dat veel smartphones worden geleverd met hun eigen skin of UI (gebruikersinterface) bovenop Android. OnePlus heeft OxygenOS, een schone huid die vrij dicht bij Android-voorraad ligt, Samsung wordt geleverd met One UI 2, die met grote sprongen is verbeterd sinds zijn TouchWiz-dagen, MIUI op Xiaomi-telefoons, wat een ad-fest is maar goed is geoptimaliseerd, ColorOS op Oppo- en Realme-smartphones, dat sterk is geïnspireerd op iOS.

De juiste opslaghoeveelheid

De huidige standaard is 64 GB op de lagere modellen en 128 GB tot 512 GB op vlaggenschepen. Met snel delen van apps en technologieën importeren we bijna allemaal elke GB aan gegevens van onze vorige telefoons naar de nieuwe. Voldoende opslag is dus essentieel. Er wordt niet aangeraden om onder de 128 GB te gaan, omdat dit je voldoende ademruimte geeft om je gegevens te bewaren en apps naar hartenlust te downloaden. Let ook op telefoons met uitbreidbare geheugenopslag.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.