Veilig autorijden

Er zijn enorm veel automobilisten waardoor het vaak erg druk kan zijn op de weg. Hierdoor is het belangrijk dat iedereen zo veilig mogelijk door het verkeer gaat om zo het aantal ongelukken te minimaliseren. Toch gebeuren er helaas nog erg veel ongelukken in het verkeer met dodelijke uitkomsten. De oorzaak van deze ongelukken zijn natuurlijk erg verschillend, maar helaas zijn er ook nog oorzaken die komen door het telefoneren tijdens het autorijden. In deze tekst lees je meer over de gevaren van het telefoneren in het verkeer en hoe je het beter kunt doen.


Waarom is telefoneren in het verkeer zo gevaarlijk?

Het gebruiken van een telefoon achter het stuur wordt beschouwd als levensgevaarlijk. Als je hierop wordt gepakt krijg je een forse boete, deze bedraagt namelijk €350 exclusief btw. Het beste is dus om je telefoon gewoon lekker weg te leggen tijdens het rijden, maar waarom is het gebruik van je telefoon achter het stuur nou zo gevaarlijk? De grootste reden waardoor het telefoongebruik zo gevaarlijk is tijdens het rijden komt doordat je reactiesnelheid simpelweg gewoon veel lager wordt wanneer je op je telefoon zit. Deze afleiding zorgt dan ook bij 10-25% van de auto-ongelukken een rol. De bestuurder heeft een slechtere controle over het voertuig, remt veel minder snel wanneer nodig en heeft geen oog voor de omgeving. Veel mensen denken dat het met een telefoonhouder auto wel toegestaan is om te telefoneren. Echter is dit natuurlijk onjuist, zo’n telefoonhouder kan erg handig zijn om handsfree te bellen of een routeplanner op te openen. Ook is een voordeel van zo’n telefoonhouder dat er vaak een oplader in zit verwerkt, hierdoor kun je nooit de weg kwijtraken. We kunnen dus wel de conclusie trekken dat je het telefoneren tijdens het rijden gewoon moet vermijden. Dit is en gevaarlijk voor jezelf plus de omstanders en kan het je een heleboel geld kosten wanneer de politie je op dit pakt.


Een telefoonhouder in de auto 

Een telefoonhouder in de auto biedt veel voordelen. Zo is het simpelweg een stuk veiliger en kun je eenvoudig je route via google Maps volgen zonder dat je steeds naar beneden of elders moet kijken. Het is met zo’n telefoonhouder nog steeds niet toegestaan om te telefoneren. Wel mag je handsfree bellen en is het dus handig om een route te volgen. Ook voorkom je met zo’n telefoonhouder enorm hoge boetes. Het is dus zeker aan te raden om een telefoonhouder te monteren in je auto.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.