iPad kapot: Nieuwe kopen of laten maken?

Shit, je hebt je iPad laten vallen of er is sprake van permanente waterschade. Nu sta je voor de keus om een nieuwe te kopen of om hem te laten maken. Is er een betere optie en zo ja, welke dan? We zetten de verschillende voor- en nadelen voor je uiteen.

1. Laten maken

We hoeven je denk ik niet uit te leggen dat het laten maken van je iPad stukken goedkoper is dan het aanschaffen van een nieuwe iPad. Naast dat het de goedkopere optie is, zijn er nog meer voordelen verbonden aan het laten repareren van je iPad.

Het eerste wat je even moet checken is of je hier toevallig voor verzekerd bent. Bij sommige winkels, en zeker als het toestel nog niet zo oud is, heb je er nog wel eens kans op dat je nog binnen de garantieperiode of verzekeringsperiode valt. Dan kun je hem naar een Apple winkel brengen of opsturen.

Is dit niet het geval? Zoek dan een goede zaak om je reparatie bij te laten doen. De meeste zaken hebben een snelle repareerperiode, bieden 12 maanden garantie na de reparatie en gebruiken originele onderdelen van Apple en iPads zelf en niet van andere merken. Hierdoor kun je de kwaliteit van de reparatie toch wel vaak garanderen. Een landelijk gevestigd bedrijf voor de reparatie van telefoons, tablets en laptops is bijvoorbeeld Phone Repairs.

Maak je je zorgen om het verlies van je bestanden door de staat van je toestel? Zaken als Phone Repairs zijn ook specialisten in het terughalen van je data door middel van Data Recovery. Zij helpen je met het terug krijgen van jouw persoonlijke en verloren gewaande online data van de iPad.

Door een reparatie blijft een iPad hetzelfde waard en kun je snel weer verder met je oude vertrouwde toestel en online omgeving.

2. Een nieuwe iPad aanschaffen

Het is ook geen gekke optie om een nieuwe iPad aan te schaffen. Zeker als jouw iPad al wat verouderd is en je hem niet verder hoeft af te betalen kan het leuk zijn om over te stappen naar een nieuwer of mooier model. Het kost wat geld, maar ja, ongelukken gebeuren en met een nieuw toestel kun je weer even vooruit.

Gelukkig kun je de oude iPad wel verkopen, omdat de losse onderdelen vaak nog wel gebruikt kunnen worden. Dat drukt de kosten gelukkig weer een beetje.

Kortom, bekijk goed of klakkeloos een nieuw toestel kopen voor jou wel voordelig is. Met de lange garantie en het terughalen van jouw data is het vaak als we naar het totaalplaatje kijken goedkoper om je iPad te laten repareren bij een vertrouwde zaak. Ben jij op zoek naar een vertrouwde winkel bij jou in de buurt? Een grote iPad reparatie zaak zit in Den Bosch.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.