Kan ik zelf mijn computer repareren?

Het hebben van een laptop of computer die plots kuren begint te vertonen of helemaal niet meer werkt is erg vervelend. Als je bijvoorbeeld een computer reparatie in Haarlem nodig hebt zit je bij iRepairNow goed, maar er zijn ook mensen die zelf ermee aan de slag gaan en deze zelf proberen te maken. Voor deze mensen is de tekst bedoeld. Wij gaan jou vertellen wat jij wel en niet zelf zou kunnen repareren. Zo wordt er hopelijk voorkomen dat jij aan een klus begint, die jij eigenlijk niet kunt uitvoeren. In sommige gevallen is het namelijk ook beter om je laptop weg te brengen bijvoorbeeld naar iRepairNow voor een laptop reparatie in Haarlem.

Het vervangen van de harde schijf

Een van de meest voorkomende problemen die mensen ervaren met hun laptop of computer, is de harde schijf. Soms crasht deze plotseling, waardoor de computer niet meer op kan starten. Bij desktops is het redelijk eenvoudig om deze zelf te vervangen. Je moet daar natuurlijk wel de juiste schroevendraaiers voor hebben. Ook moet je van tevoren een nieuwe harde schijf bestellen, zodat je deze gelijk met de oude kunt vervangen. Bij sommige modellen is het wat ingewikkelder om de grondplaat te verwijderen om daarna bij de harde schijf te komen. Pas dus op als je zelf aan de slag gaat.

Het toetsenbord van een laptop vervangen

Bij sommige laptops liggen de toetsen van het toetsenbord erg dik op het bord. Hierbij is het vaak redelijk eenvoudig om een defecte knop eruit te halen. Deze kun je dan in sommige gevallen erg makkelijk en snel repareren. Bij wat nieuwere laptops zie je ook steeds meer dat de toetsen dieper in de laptop zitten en er niet meer zo dik op liggen. Bij deze laptops zal het een stuk moeilijker zijn om de knoppen te vervangen. Dit kun je dan beter laten doen door iemand die er wel verstand van heeft.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.