Canon EOS R5

De Canon EOS R5 is een compacte systeemcamera voor de professionele fotograaf. De uitrusting en de prestaties van deze camera zijn bijzonder indrukwekkend. Hij is voorzien van een 45 megapixel sensor, een supersnelle autofocus, oogherkenning van mensen en dieren en een uitstekende beeldstabilisatie op vijf assen. Behalve voor foto’s maken is deze camera ook geschikt om er in uiterst hoge kwaliteit mee te filmen. Bij deze specificaties kan het bijna niet anders dan dat deze camera alles biedt waar een fotograaf naar op zoek is.

Systeemcamera

Met de Canon EOS R5 is het bewijs geleverd dat systeemcamera’s waardige opvolgers zijn van spiegelreflexcamera’s. De grootste voordelen van systeemcamera’s zijn het kleinere formaat en het lagere gewicht. De Canon EOS R5 is ongeveer 20 procent kleiner dan een gemiddelde spiegelreflexcamera. Daardoor is hij gemakkelijker en flexibeler in het gebruik. Canon is er ondanks het wat kleinere formaat in geslaagd de bedieningselementen op logische plekken te plaatsen, waardoor de camera gemakkelijk te bedienen is.

Lenzen

De lenzen worden op de camera geplaatst met een nieuwe lensvatting, de RF vatting. Die heeft als voordeel dat de lens dichter bij de sensor zit, zodat er meer licht op de sensor valt. Als je bij je oude spiegelreflexcamera veel lenzen hebt met een EF lensvatting, dan hoef je die niet weg te gooien. Er is een adapter verkrijgbaar waarmee je deze oude lenzen gewoon kunt gebruiken op de Canon EOS R5, waarbij alle functies beschikbaar zijn.

Uitzonderlijk goede prestaties

Het zal geen verrassing zijn dat deze camera op alle vlakken uitzonderlijk goed presteert. Wie de automatische oogherkenning bij mensen en dieren voor het eerst gebruikt zal verrast zijn hoe fijn dit werkt. De camera is supersnel en kan tot 20 foto’s per seconde maken. Hij heeft een mechanische en een elektronische sluiter. Die laatste maakt geen geluid, wat ideaal is bij het maken van opnames in de natuur. De kwaliteit van het filmen in 8K is subliem. Als je wilt kun je echter ook in 4K filmen. Ook erg handig is het display met touchscreen, waarmee je zelfs de plek van de autofocus kunt instellen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.