phone

De voor- en nadelen van prepaid simkaarten

Erg veel mensen maken dagelijks gebruik van een telefoon. Bij telefoons zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je gaan voor een abonnement, maar daarnaast ook voor een prepaid simkaart. Aan beiden zitten verschillende voor- en nadelen verbonden. De keuze hierin hangt dan ook sterk af van de persoon die er gebruik van wilt maken.

De belangrijkste voor- en nadelen van een prepaid simkaart

Een prepaid simkaart kan gebruikt worden voor telefoons, maar daarnaast ook voor een iPad. Het grote verschil met een prepaid en een abonnement, is dat je bij een prepaid simkaart van te voren betaald voor je belminuten. Er staat dus een bedrag op een simkaart dat je kan gebruiken voor bellen, maar ook voor internetgebruik. Het grote voordeel van een prepaid simkaart is dan ook dat je niet meer geld uit kan geven dan dat je er zelf op hebt gezet. Hiermee voorkom je dat je voor onverwachte hoge kosten komt te staan. Naast dit voordeel, kan het ook voordeliger zijn om een een prepaid simkaartje aan te schaffen. Dit is vooral voordeliger wanneer je niet erg veel gebruik maakt van je toestel. Zo kun je op het moment dat het nodig is het saldo opwaarderen, maar zit je niet vast aan vaste lasten. 

Nadeel van een prepaid simkaart

Naast dat een prepaid simkaart voordelen oplevert, zitten er ook nadelen aan verbonden. Het grote nadeel van een prepaid simkaart is dat je over het algemeen meer betaalt per belminuut/MB. Een ander nadeel van een prepaid simkaart is dat het er ook geen saldo meer op de simkaart kan staan en je dan in principe niemand kan bereiken. Echter, dit nadeel hoeft geen probleem te vormen, als  je je hier goed op voorbereid. Zo kun je bijvoorbeeld elke week controleren hoeveel geld er nog op de prepaid simkaart staat. Het saldo kun je namelijk eenvoudig opvragen via een smsje. Door hier een goede structuur voor te gebruiken, ben je er altijd zeker van dat je beschikt over voldoende belminuten. Daarnaast kun je bij een aantal prepaid simkaarten opwaarderen via het internet (wifi indien nodig).

Welke simkaart past het beste bij jou?

Wanneer je zelf een simkaartje wilt aanschaffen, is het belangrijk om vooraf goed na te denken over wat er het beste bij jou past. Ga je liever voor een prepaid sim only, of heb je liever elke maand een vast bedrag/hoeveelheid belminuten? Het is hierbij vooral belangrijk om na te denken over hoeveel jij gebruik maakt van je telefoon. Als je erg veel gebruik maakt van je telefoon, is het waarschijnlijk voordeliger om een abonnement te nemen. Wel moet je er dan zeker van zijn dat je altijd binnen de hoeveelheid belminuten blijft. Wanneer je namelijk denkt dat je je hier niet altijd aan zult houden, kan het handiger zijn om een prepaid simkaart aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je voor onverwachte kosten komt te staan en heb je als het ware een stok achter de deur. 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.