Wanneer is het slim om een sim only af te sluiten?

Is jouw mobiele contract bijna afgelopen? Dan is het slim om na te denken of jij wilt verlengen of wilt overstappen van provider. Heb je wel eens nagedacht over een sim only abonnement? Als je nog een goede telefoon hebt is een sim only abonnement een hele goede optie. Waarom? Wat heb je nodig om een sim only af te sluiten? Wanneer is het slim om een sim only af te sluiten?

Wat is sim only?

Sim only is een mobiel abonnement dat je afsluit zonder de aankoop van een nieuwe mobiele telefoon. Je koopt dus alleen de simkaart met daarop jouw mobiele abonnement. Dit is vooral handig als jij nog een goede telefoon hebt die nog een tijd meekan. Sim only is daardoor stukken goedkoper dan een abonnement met aanschaf van een mobiele telefoon. Een bijkomend voordeel van een sim only abonnement is dat je geen BKR registratie zult hebben doordat je geen lening afsluit voor een nieuwe mobiele telefoon.

Wat zijn de voordelen van sim only?

Sim only is goedkoper doordat jij maandelijks geen aflossing betaalt voor een nieuwe telefoon. Bij sim only kun je maandelijks jouw bundels aanpassen afhankelijk van wat je verwacht te gebruiken. Ben je iemand die veel belt en internet? Kies dan voor een abonnement met onbeperkt bellen en onbeperkt internetten voor een vast bedrag per maand. Wil je betrouwbaar en snel internet? Kies dan voor 5G internet.

Wat is 5G internet?

5G internet is de opvolger van 4G internet. Het is een stuk sneller dan zijn voorganger 4G internet. De dekking is beter, vooral op drukbezochte plaatsen. Je kunt sneller streamen en de internetverbinding is bijna net zo snel als jouw wifi verbinding thuis. Wel is het belangrijk dat jouw telefoon klaar is voor 5G. Anders gebruik je wel het 5G netwerk, maar profiteer je niet van de voordelen van 5G.

 Wat is het verschil tussen prepaid en sim only?

Bij prepaid en sim only koop je alleen de simkaart. Het verschil is dat er bij sim only een abonnement op staat dat je van tevoren zelf hebt samengesteld. Je hebt het aantal belminuten, sms’jes en MB’s gekozen. Daarna is de simkaart naar jou opgestuurd. Een prepaid simkaart koop je los via internet of in een winkel waarna jij er met een opwaardeercode geld moet opzetten. Dit geld gebruik je dan voor bellen, internetten en sms’en. Dit maakt prepaid wel veel duurder dan sim only. Je betaalt alles namelijk uit één potje en weet zo nooit wat jouw kosten zullen zijn.

Sim only vergelijken

Er zijn diverse websites die jou helpen met het vergelijken van de best passende sim only abonnementen voor jou. Kies bijvoorbeeld voor Simyo sim only. Bij Simyo kun je maandelijks de bundels omhoog en omlaag aanpassen. Omlaag aanpassen kan niet altijd bij iedere provider. Door te vergelijken zie je in één oogopslag de voordelen van de abonnementen met daarbij de maandelijkse kosten. Door te vergelijken kun jij zelfs op de goedkope sim only abonnementen besparen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.