Welke bandjes passen op welke Apple Watch?

Een groot voordeel aan Apple Watches is dat het verwisselen van een bandje heel makkelijk gaat. Zo kun je met verschillende bandjes je horloge altijd stijlen bij je outfit. Hierdoor creëer je een hele nieuwe look. Er is zeer ruime keus aan Apple Watch bandjes, waardoor je zeker een passend ontwerp, of meerdere natuurlijk, kunt vinden.

Het enige ingewikkelde aan het bijbestellen van bandjes bij je Apple Watch zijn de verschillende maten van de Watch. De nieuwere modellen zijn namelijk wat groter en hebben daarom ook een andere bandbreedte. Hieronder vind je precies welke bandjes passen bij jouw Apple Watch.

Bij het kiezen van de juiste armband voor je Apple Watch moet je letten op twee maten: de maat van je Apple Watch en de omtrek van je pols. Apple Watch bandjes zijn altijd gemaakt voor Apple Watches met 38 / 40 / 41 mm of 42 / 44 / 45 mm. Als je eenmaal weet welke maat je Apple Watch heeft, hoef je alleen nog maar je pols op te meten.

Apple Watch is beschikbaar in deze zes verschillende formaten, onderverdeeld in een klein of een groot formaat. Hieronder volgen nog de mogelijke maatopties van jouw Apple Watch:

  • Apple Watch Series 7 is er in 41 en 45 millimeter;
  • Apple Watch Series 6, 5, 4 en Apple Watch SE zijn beschikbaar in 40 en 44 millimeter;
  • Apple Watch Series 3 is beschikbaar in 38 en 42 millimeter.

Onderling kun je bandjes wel uitwisselen. Onthoud vooral:

  • Klein formaat Watch: 38 mm, 40 mm en 41 mm zijn onderling uitwisselbaar;
  • Groot formaat Watch: 42 mm, 44 mm en 45 mm zijn onderling uitwisselbaar.

Je zou een 38 millimeter bandje (de kleinste uit die serie) in theorie ook op een 45 millimeter Apple Watch (de grootste uit die serie) kunnen bevestigen. Elk formaat bandje klikt namelijk vast, ongeacht de grootte van de horlogekast. Maar de aansluiting oogt in dat geval wat minder mooi.

Pols opmeten

Nu je weet wat de breedte van je bandje moet zijn, hoef je enkel nog je pols op te meten. Kijk bij verkopers of op de Apple website naar een hulpmiddel om uit te printen. Als je dit uitgeprinte en geknipte papier om je pols doet zul je zien dat daar jouw maat uitkomt. Weet je het niet zeker, ga dan even langs bij een Apple Store.

Nu je weet hoe je achter jouw ideale polsbandje voor jouw Apple Watch komt qua maat, kun je echt op zoek naar één of meerdere extra bandjes. Er zijn veel verschillende opties bandjes. Voor een classic horloge look zijn er de leren bandjes, maar je hebt ook de sportieve bandjes, stalen bandjes en nylon bandjes. Kijk voor alle mooie opties eens bij Yono Smartwatchbandjes voor een uitgebreid aanbod Apple Watch bandjes.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.