Fulfilment uitbesteden of zelf beheren?

Twijfel je of je de logistiek rondom je webshop moet uitbesteden of niet? Dan ben je niet de enige. Veel webshop beheerders twijfelen over uitbesteding van webshop fulfilment. We hebben onderzoek gedaan naar fulfilment en we zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Wat is e-fulfilment?

E-fulfilment is de oplossing rond de logistieke zaken van je webshop. Een fulfilment bedrijf regelt de webshop logistiek voor je. Dit gaat over, het verzenden en retourneren van pakketten, het verwerken van bestellingen, orderpicking en voorraadbeheer. Je kunt fulfilment uitbesteden of zelf beheren.

Voordelen

Er zijn meerdere voordelen voor het uitbesteden van fulfilment

Bespaar tijd

Het allergrootste voordeel van uitbesteding van fulfilment is dat je heel veel tijd bespaart. De logistieke processen rondom je webwinkel nemen namelijk heel erg veel tijd in beslag. Voor als je aan het groeien bent als bedrijf kan dit ernstige vormen aannemen. Het is natuurlijk jammer als je daardoor geen tijd meer kunt investeren in je core business namelijk je product. Uitbesteden kan dan een oplossing bieden.

Bespaar geld

Het inschakelen van een fulfilment bureau kost natuurlijk geld maar uiteindelijk zal het je geld besparen. Je kan namelijk gebruik maken van volumekortingen via fulfilment bedrijven. Zo betaal je minder voor de logistiek. Bovendien kun je gaan uitbreiden en meer pakketten gaan versturen. Dit levert je uiteindelijk meer geld op dan dat het kost. Het kan dus een verstandige investering zijn.

Nadelen

Wanneer je weinig pakketten verstuurd kan het soms duurder zijn om fulfilment uit te besteden dan om het zelf te beheren. Dit gaat op als je minder dan 5 pakketten per dag verstuurd. In dit geval kun je beter kiezen voor eigen beheer. Ook heb je niet alles meer zelf in de hand rondom de logistiek.
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.