Welke telefoon kies je en wat zijn de voordelen?

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon? Dan kan het nog een hele klus zijn om een goede telefoon uit te zoeken. Dat komt omdat er enorm veel keuze is en elk toestel heeft weer andere eigenschappen. Maar waar moet je dan op letten bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon? We geven je graag een aantal tips. 

Nieuw of gebruikt?

Je hebt in principe twee mogelijkheden wanneer je een nieuwe telefoon gaat uitzoeken. Je kunt kiezen voor een nieuwe telefoon of een gebruikt toestel. Het voordeel van een gebruikt toestel is dat dit een stuk goedkoper is dan wanneer je voor een nieuwe telefoon kiest. Het nadeel is alleen dat het toestel al een eigenaar heeft gehad waardoor de smartphone wellicht minder goed presteert dan wanneer je deze nieuw koopt. Je kunt dit tackelen door voor een refurbished telefoon te kiezen. Neem bijvoorbeeld de iPhone X refurbished. Dit is een vrij nieuw model iPhone, maar heeft wel al een eerdere eigenaar gehad. Het toestel is overgenomen door een refurbished aanbieder en vervolgens volledig gecontroleerd. Wanneer uit de controle blijkt dat onderdelen niet naar behoren werken, worden deze vervangen. Hierdoor ben je er zeker van dat je een betrouwbaar toestel hebt. 

Het besturingssysteem

Ook is het belangrijk om na te denken over het type besturingssysteem. Je kunt een toestel uitzoeken die werkt op IOS (Apple), Android, Windows Phone (Microsoft) of BlackBerry OS. Elk besturingssysteem heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Overstappen op BlackBerry OS is alleen nog niet zo eenvoudig, omdat je daar een speciaal BlackBerry abonnement voor nodig hebt en een BlackBerry Internet Services account. Het voordeel van BlackBerry toestellen is vooral de e-mailfunctie van het besturingssysteem. 

Het formaat van het toestel

Waar je ook naar kunt kijken is de grootte van het toestel. Het voordeel van een smartphone met een groot beeldscherm is dat deze groot genoeg is om video’s op te kijken en om jouw favoriete games op te spelen. Het nadeel van een grote telefoon is dat je deze niet makkelijk in je broekzak kunt stoppen, waardoor je eigenlijk altijd wel een tas bij je moet hebben. Voor vrouwen is dat natuurlijk geen probleem, maar voor mannen is dat een ander verhaal.   

Overige aandachtspunten

Natuurlijk zijn er nog meer punten waar je op kunt letten om te kijken welke telefoon bij jou past. Neem bijvoorbeeld de kosten. Aan elke telefoon hangt een prijskaartje en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Ook is de camera voor de echte fotoliefhebbers een belangrijk aandachtspunt. Hoeveel megapixel heeft de camera? Tot slot is ook de batterijduur belangrijk om op te letten. Het is vervelend als jouw telefoon niet de hele dag meegaat. 

Succes!

Dit waren de meest belangrijke punten waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon. We hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel en wensen jou veel succes bij het uitzoeken welke telefoon bij jou past. 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.