Schoolborden

Alhoewel het oude krijten schoolbord nog veel gebruikt wordt op scholen, zijn er ook veel nieuwe varianten schoolborden op de markt gekomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan whiteboards. Daarnaast zijn de nieuwe borden gemakkelijker aan te passen (op hoogte, lengte etc.) dan de oude krijtborden. Als je benieuwd bent naar alle ontwikkelingen op het gebied van schoolborden en waar je het beste terecht kunt als je op zoek bent naar een goed schoolbord, lees dan verder in dit artikel.

Verschillende soorten schoolborden

Om te beginnen is er uiteraard het alom bekende krijten schoolbord. Velen van ons zijn hiermee opgegroeid op school en hebben goede (of misschien minder fijne) herinneringen hieraan. Met de gekleurde krijtjes worden deze borden voor allerlei doeleinden gebruikt. Ze zijn vaak erg groot aangezien er veel informatie op moet komen te staan.

Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat scholen kiezen voor whiteboards. Whiteboards werken eigenlijk net zoals een oud schoolbord, al zijn er een aantal verschillen. Om te beginnen is de achtergrond wit en worden er speciale stiften voor gebruikt. Ook het whiteboard kun je uitwissen, waardoor het uitermate geschikt is voor scholen en leraren om informatie met leerlingen te delen.

Waarom een schoolbord?

Een van de grote voordelen van een whiteboard als schoolbord ten opzichte van een krijtbord is dat onderzoek heeft bewezen dat het voor mensen gemakkelijker is om zwarte letters op een witte achtergrond te lezen dan andersom. Dit zorgt ervoor dat leerlingen de stof beter op kunnen nemen en dus meer effectief kunnen leren. Daarnaast is het ook gemakkelijker schrijven met whiteboardpennen dan met krijtjes.

Waar kun je terecht voor een goed schoolbord

Als je op zoek bent naar een goed schoolbord, dan kun j een kijkje nemen op Whiteboard Express. Zij hebben een uitgebreide keuze aan allerlei verschillende soorten schoolborden. Vrijwel elk van hun borden is aanpasbaar in afmetingen, als je dus op zoek bent naar een custom schoolbord, dan kunnen zij je helpen met alles wat je nodig hebt.Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.