Ultimaker 3D printers zakelijk gebruiken

Het gebruik van de 3D printers van Ultimaker is al door heel veel ondernemers en ontwikkelaars aangeleerd. De kwaliteit van de printers die door deze fabrikant worden ontwikkeld is vele malen hoger dan van veel andere fabrikant. Dit is dan ook de reden die ertoe heeft geleid dat de printers en de andere onderdelen van deze fabrikant zo breed zijn geadopteerd door allerlei verschillende soorten ondernemers. Natuurlijk zijn er verschillende zaken aan te wijzen die hier een rol in hebben gespeeld. Deze oorzaken aanwijzen kan veel duidelijk maken voor nieuwe gebruikers. Dit is leuk om te bekijken.

Door iedereen te gebruiken

Ultimaker maakt 3D printers die eigenlijk door iedereen te gebruiken zijn. Dit was altijd al het geval, maar bij de nieuwere modellen wordt dit ook steeds duidelijker. Alleen al doordat er bijvoorbeeld verschillende soorten filament te gebruiken zijn in de printer maakt het een stuk gemakkelijker voor iedereen. Voorbeelden hiervan zijn ABS en CPE+. Omdat er verschillende soorten worden gebruikt zijn er dus ook flexibele mogelijkheden om alles wat bedacht wordt daadwerkelijk ook te kunnen maken. Dat is natuurlijk wel een sterk pluspunt aan deze printers te noemen dat doorslaggevend kan zijn bij een keuze.

De kwaliteit van de eindproducten

Het andere belangrijke punt waardoor Ultimaker wordt gekozen heeft ook te maken met de flexibiliteit. Doordat er van alles mogelijk is met deze printers zou gedacht kunnen worden dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Dit is echter allerminst het geval. Het is juist zo dat er geen enkel verschil in de kwaliteit van de eindproducten die gemaakt worden met verschillende soorten filament. Daardoor is altijd de beste optie voor elke situatie te kiezen zonder dat daarbij aan andere zaken dan het eindresultaat gedacht hoeft te worden. Dit is voor veel gebruikers een heel aantrekkelijk pluspunt.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.