Heb ik antivirussoftware nodig op mijn Mac ?

Er was een tijd dat Mac-computers als een nichemarkt werden beschouwd en veel gebruikers zich niet druk maakten om antivirussoftware. De desktop- en laptopcomputer van Apple is de afgelopen jaren echt van de grond gekomen en dat betekent dat het belangrijker dan ooit is om beschermd te blijven tegen kwaadwillende aanvallen op uw persoonlijke gegevens.

Hoe kan ik mijn Mac nu beschermen?

Het Mac-besturingssysteem bevat een aantal beveiligingshulpmiddelen die helpen adware en malware van uw computer te weren, inclusief standaardbeperkingen voor het openen van apps van niet-geÔdentificeerde ontwikkelaars. Als je vasthoudt aan het downloaden van inhoud uit de Mac App Store en je bent goed om weg te blijven van belabberde websites, kun je je computer beveiligen tegen de meeste virusproblemen.

In feite zijn de beveiligingshulpmiddelen van Apple de reden waarom veel oude Mac-gebruikers zeggen dat je geen antivirusbescherming nodig hebt. De Mac is behoorlijk goed vergrendeld, direct uit de doos.

Er is echter meer om uzelf te beschermen dan alleen het vermijden van slechte apps en websites. Je weet nooit wanneer je iets gaat ophalen dat je Mac zou kunnen verwoesten. Daarom zou je voor extra bescherming moeten overwegen om antivirussoftware te krijgen.

Welke antivirusbescherming moet ik nemen?

BitDefender is een favoriete anti-virus softwareprogramma’s voor de Mac. Het draait op de achtergrond en detecteert en elimineert malware als het ooit verschijnt. Het bedrijf biedt verschillende opties voor uw behoeften, waaronder multi-Mac-pakketten en een hub die elk apparaat in uw huis beschermt (inclusief telefoons en slimme lampen).

Intego Mac Internet Security is een andere populaire anti-virussoftware kit met ondersteuning voor meerdere Macs. Het omvat bescherming tegen malware, phishing en meer. Het werkt op de achtergrond en zoekt automatisch naar problemen. Het bedrijf biedt ook een speciaal anti-viruspakket voor die dual-booting macOS en Windows.

Kaspersky is een van de meest bekende antivirusbeschermingsbedrijven en het heeft een zeer robuust programma om uw computer veilig te houden. De software bevat tools voor bescherming tegen malware, het ondersteunt privÈ browsen, webcambeveiliging, veiligheidscontroles, blokkers van netwerkaanvallen en meer. Het is ook een van de minst dure opties zonder simpelweg een gratis programma te kiezen.

Malwarebytes wordt eigenlijk aanbevolen door technische ondersteuning bij Apple. Ik had een tijdje een probleem met mijn besturingssysteem en het eerste dat de technicus deed, was het downloaden naar mijn Mac. Het is specifiek gericht op het uitzoeken van malware en andere exploit virussen op uw Mac. Het blokkeert zelfs websites waarvan bekend is dat ze schadelijke inhoud verspreiden. Er is ook een gratis, beperkte versie die malware doorzoekt met een snelle scan, zodat u beschadigde bestanden handmatig kunt verwijderen als u wordt aangevallen.

Hoe weet ik of ik een virus op mijn Mac heb?

Als je echt vreemde advertenties ziet opduiken op vreemde plaatsen op populaire websites zoals YouTube, ben je mogelijk geÔnfecteerd. Deze advertenties bevatten meestal inhoud voor volwassenen of beweren dat er een virus is gedetecteerd op uw apparaat en worden vaak weergegeven op plaatsen waar u normaal geen advertenties ziet.

U kunt ontdekken dat uw persoonlijke e-mail of sociale netwerksites berichten verzenden die u niet hebt geschreven. Als dit gebeurt, moet u onmiddellijk uw wachtwoord wijzigen om te voorkomen dat er meer berichten worden verzonden vanuit uw account.

Als je Mac gewoon niet op de juiste manier reageert, kun je ergens anders malware in je systeem hebben geplant. Soms wordt een programma gewoon niet geladen of bevriest het. Als het veel langer duurt voordat je Mac wakker wordt dan vroeger, is er mogelijk iets op de loer in de schaduw.

Je zult niet altijd weten of je een virus hebt. De technologie is net zo goed verbeterd voor de slechteriken als verbeterd voor de goeden. Er zijn virussen die slim genoeg zijn om te weten hoe ze zich moeten verstoppen, diep in je systeem en voortdurend moeten werken om te voorkomen dat je het merkt, en dat terwijl ze kwaadaardige aanvallen uitvoeren.

Hoewel je misschien denkt dat je geen antivirusbescherming op je Mac nodig hebt, is het belangrijker dan ooit, nu Apple zo populair is geworden. Zelfs als je een beperkte, gratis versie gebruikt, doe je jezelf een plezier en voorkom je dat je in de toekomst hoofdpijn zult krijgen van het opruimen van virussen.

onze bronnen

Dit zijn de beste virusscanners voor de Mac

Welke virusscanners op de Mac zijn goed? De antiviruspakketten in deze lijst zijn het meest effectief tegen malware, virussen en meer. Daarbij is ook rekening gehouden met de systeembelasting.

ª Lees verder …


Virusscanner Mac??…. Heeft mijn Mac wel een Virusscanner nodig?

Als u nooit uw Mac verbindt met het Internet is het antwoord nee. Maar als u het Internet gebruikt is het antwoord ja. En aangezien bijna iedereen tegenwoordig online is betekent dat de meerderheid van de Mac-gebruikers moet overwegen IOS compatibel antivirus software te installeren. De berichten die online staan waarin vermeld wordt dat een mac geen virusscanner nodig heeft zijn jaren oud.

ª Lees verder …


Virusscanners om je Mac te beschermen Handleiding

Gelukkig komen virussen, malware en overige kwaadaardige software niet al te vaak voor op een Mac. Toch is het oppassen geblazen en kan het voorkomen dat een Mac wordt ‘besmet’. Gelukkig bestaan er een aantal goede virusscanners en antiviruspakketten voor macOS (OS X).

ª Lees verder …


The best Mac antivirus of 2018

If you’ve got a Mac and are wondering whether you need an antivirus (AV), or which Mac antivirus you should choose, you’ve come to the right place. Here, we reveal the best antivirus for macOS in 2018.

ª Lees verder …Bedrijven die Anti-virus aanbieden:
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.