iPad reparatie

In een periode waarin we steeds meer gebruik maken van mobiele apparaten zoals de iPad, is de kans dat er defecten optreden ook groter. Een intensief gebruik van de iPad zorgt immers voor een grotere belasting waardoor de kans op slijtage, ook bij normaal gebruik, toeneemt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is het repareren van een iPad mogelijk en ook de moeite waard, zeker als het gaat om de jongere modellen. 

De iPad is onmisbaar in het dagelijkse leven

Een mobiel apparaat als de iPad schaf je aan om er plezier van te hebben, steeds vaker wordt het echter gebruikt als verlengstuk van je werk. Je checkt je email, je maakt gebruik van de diverse social media accounts, je volgt het laatste nieuws en je zal wellicht ook vaker dan vroeger films willen kijken op je iPad. Het dus belangrijk dat je kan vertrouwen op een goede werking van je apparaat, een reparatie is dan waarschijnlijk het laatste waar je op zit te wachten.

Veel voorkomende reparaties aan de iPad

De complexiteit van de iPad zorgt ervoor dat je meestal je iPad niet zelf kan repareren. Diverse onderdelen kunnen defect raken, denk aan de ‘home’ knop, maar ook het touchscreen. In dat laatste geval zal vaak de digitizer moeten worden vervangen, dit is de voorzijde van het glas en het touchscreen. Ben je de trotse bezitter van een iPad Air 2, dan moet er meer vervangen worden. In dat geval wordt naast de digitizer, ook het LCD scherm vervangen, deze zijn namelijk niet seperaat te vervangen. Ook andere situaties kunnen een reparatie van je iPad noodzakelijk maken bij
iPhoneAPK.nl:

  • mute knop werkt niet meer
  • accu laad niet meer op
  • wifi verbinding is niet mogelijk
  • software problemen

Laat een defecte iPad zo snel mogelijk repareren

Bij een defect, of een beperkte functionaliteit, is het altijd aan te raden om de iPad zo snel mogelijk te laten repareren. Houdt bij het aanbieden van je iPad voor een reparatie wel in de gaten dat er wordt gewerkt met de originele onderdelen. Alleen op die manier blijft de iPad zijn waarde houden. Daarnaast ben je verzekerd van een optimaal functionerend apparaat. Het gebruik van niet-originele onderdelen kan de levensduur van je iPad beperken, iets wat je ten alle tijden dient te voorkomen.

Een iPad reparatie wordt vaak gedekt door de verzekering

Is de schade ontstaan door een ongeval in huis, kijk dan goed of de schade ook gedekt wordt door je inboedel verzekering. In dat geval kan je de kosten voor de reparatie van je iPad declareren bij je verzekering. Vraag dit goed na bij je verzekeringsagent en bewaar altijd de bon van de reparatie. In de meeste gevallen zal de reparateur ook een garantie geven op de reparatie, handig als je binnen een bepaalde termijn wordt geconfronteerd met hetzelfde defect.

Lees ook deze artikelen over iPhone reparatie en refurbised iPhones




1 reactie


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.