Telefoon kapot? 4 tips

Tegenwoordig zijn er veel handige tips om je telefoon weer tot leven te brengen. Hierbij geef ik je een paar tips en handelingen die je moet doen wanneer je telefoon kapot is. Lees dus snel verder!

Waterschade 

Wanneer je telefoon in de wc is gevallen, zorg en dan voor dat je je je telefoon uitzet. Daarna moet je het hoesje verwijderen indien deze om je telefoon zit. Vervolgens is het belangrijk om ook je simkaart te verwijderen. Pak een bak en vul deze met rijst, elke soort rijst kan hiervoor gebruikt worden. Rijst neemt vocht op en zorgt ervoor dat wanneer je telefoon weer watervrij wordt. Het is wel belangrijk om minimaal 24 uur je telefoon in een bak met rijst te leggen, zodat al het vocht uit de telefoon weggetrokken kan worden door de rijst.

Schermschade 

Soms zijn er niet altijd handige tips om je telefoon weer tot leven te brengen en zal je toch echt naar een winkel moeten gaan om deze te laten repareren. Wanneer je telefoon bijvoorbeeld scherm schade heeft opgelopen, omdat je je telefoon hebt laten vallen. Je kan hiervoor naar een van de fysieke winkels gaan, zoals iPhone reparatie den haag. Heb je geen tijd om naar een fysieke winkel te gaan, kan je prijsverschillen van aanbieders ook op de site vinden en kan je bijvoorbeeld zoeken naar Iphone 11 Reparatie. In je scherm zullen talloze aanbieders tevoorschijn komen waar jij je telefoon kan laten maken met de kosten en tijdsduur erbij. 

Zonschade

Tegenwoordig nemen we onze telefoon overal mee naar toe en dus ook naar het strand of zwembad. Zorg ervoor dat je telefoon niet te lang in de zon laat liggen. Hierdoor kan je telefoon oververhit worden en het tijdelijk niet meer doen. Wanneer je telefoon oververhit raakt, zorg er dan voor dat je je telefoon afkoelt. Doe dit in een gekoelde ruimte en haal je telefoon er pas weer uit wanneer deze afgekoeld is. 

Functie schade 

Het kan gebeuren dat verschillende functie, zoals een geluid knop het niet meer doet of je aan/uitknop op je telefoon. Gelukkig zijn er tijdelijke oplossingen beschikbaar, zoals een Assistive Touch. Wanneer je dus even geen geld hebt om knoppen gelijk te laten reparen, kan je prima even doorkomen met de Assistive Touch. Toch is het belangrijk om je telefoon wel op tijd te laten repareren. 

Kortom, er zijn verschillende soorten schade die op je telefoon kunnen voorkomen. De meest voorkomende is waterschade, leg deze dan gelijk in een bak met rijst voor minimaal 24 uur. Wanneer je scherm kapot is, laat deze dan gelijk reparen bij een dichtsbijzijnde reparatiewinkel. Ook wanneer je telefoon te lang in de zon ligt, kan je telefoon zonneschade oplopen, om dit te voorkomen zorg dan dat je je telefoon niet bloot en middenin de zon laat liggen. Zorg er dus voor dat je altijd even iets er overheen legt, zoals een handdoek. Tenslotte, voor functie schade is er een Assistive Touch een tijdelijke oplossing en kan je hierdoor je toestel gewoon gebruiken. 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.