iPhone wel of niet in de Apple Store laten repareren?

Oei.. je iPhone is stuk gegaan! Dat kan natuurlijk op vele manieren gebeuren, misschien heb je je telefoon per ongeluk laten vallen waardoor je scherm stuk is of is er iets in de oplaadpoort gekomen waardoor je je iPhone niet meer kan opladen? Maar wat moet je dan doen? Er zijn twee mogelijkheden, of naar de Apple Store gaan of naar een reparatiewinkel gaan zoals Just Phones.

De grote verschillen tussen een Apple Store en een reparatiewinkel

De Apple Store en de door Apple geautoriseerde servicelocaties repareren niet alle schade: als uw scherm bijvoorbeeld gebogen is, wordt vaak aanbevolen een nieuw apparaat te kopen.

Lokale winkels bieden vaak dit soort reparatieservice aan. Soms kunt u iets hogere prijzen betalen. Dit komt omdat leveranciers een premie vragen voor OEM-displays. Hoewel de kosten kunnen variëren, afhankelijk van de kwaliteit van het LCD-scherm en de fabrikant, rekenen reparatiewerkplaatsen ook een vergoeding voor de service om zelf wat winst te maken.

Lokale reparatiewinkels beweren dat de responstijd aanzienlijk beter is dan die van bedrijfswinkels, wat ook tot uiting komt in de wat hogere prijzen. In tegenstelling tot bedrijfswinkels is het meestal niet nodig om een ​​afspraak te maken in een plaatselijke winkel en kan een schermwissel in slechts 10 minuten worden gedaan, afhankelijk van de werkdruk in de winkel. Apple en door Apple geautoriseerde servicelocaties vereisen over het algemeen dat de klant een afspraak maakt en een reparatie regelt. De wachttijd in de winkel kan oplopen tot 3 uur.

Wat is dan een goede keuze?

Nu u de voor- en nadelen van beide iPhone reparatie routes kent, wat zou dan de beste optie zijn?

Als je iPhone nog garantie heeft of je hebt AppleCare+, dan kun je beter naar een Apple Store gaan. Als je hebt betaald voor AppleCare + of maandelijks betaalt, is dit het moment om contact op te nemen met Genius Bar en een afspraak te maken.

Maar wat als uw iPhone geen garantie meer heeft? Dan kun je ook naar een reparatiewinkel bij jou in de buurt gaan.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.